09.04.2016

Wiosenny weekend...






... i moja ukochana magnolia. 
Gałązki przyniosłam z ogrodu mojej mamy. 
Pąki jeszcze są zamknięte, otoczone "futerkiem",
 ale za parę dni zobaczę całą ich urodę.
Właściwie to zachwyca mnie każdy etap ich rozwoju.











W dzisiejszym poście trochę wielkanocnych wspominek: 
iście wiosenne ciasto na świątecznym stole.
Oczywiście sernik i drożdżowa baba też były (jak zawsze obowiązkowo), 
ale ten zielony przysmak grał pierwsze skrzypce.
Ciasto ze szpinakiem robiłam już po raz kolejny i zawsze wychodzi pyszne... 
z cytrynowa nutą,
przełożone konfiturą z czarnej porzeczki i delikatnym kremem na bazie serka mascarpone.

Mmmmm, pycha :)






I jeszcze tegoroczne jaja (16 cm) w nieco odmiennej stylizacji. 
Coś w szarościach i złocie.
Zastosowałam drut w tak modnym różowym złocie (3 fotki).
Drugie jajo ma wypustki, przetarcia i żyłki w starym złocie oraz malutkie ptasie budki.
Całość przypomina mi trochę księżycową bryłę :)))

Wypoczywajcie, cieszcie się wolnym weekendem! 
PA!












11 komentarzy:

  1. Twoje pisanki są jak dzisiejsze niebo nad Krakowem - piękne, choć mroczne. Moje klimaty.
    Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pozdrawiam z równie zachmurzonego i chłodnego Poznania :)

      Usuń
  2. Zatkało mnie... PRZEPIĘKN|E!!!! Pozdrowienia z deszczowej krainy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak widzę weekend iście barowy u większości. Dobry czas na zaległą książkę w wygodnym fotelu:)
      Buziaki!

      Usuń
  3. Pisanki piękne, intrygujące, poszukuję właśnie takich zupełnie innych, oryginalnych.
    Pozdrawiam.:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki:) Widziałam i podziwiałam Twoje wielkanocne dzieła. Piękne!!!!

      Pozdrawiam

      Usuń
  4. Ależ piękne i niezwykłe te Twoje pisanki! A ciasto szpinakowe wygląda bardzo ciekawie muszę wypróbować. Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piękne pisanki.
    Dawałaś przepis na to ciasto? Moja córuś robi takowe, ale nie w tak pięknym wydaniu. Chętnie bym skorzystała.
    Pozdrówki.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciasto idealnie wpasowane w klimat świąt Wielkiej Nocy ale też na powitanie wiosny.Ten kolor jest pełen radości i nadziei.Magnolią w wazonie cieszyłam się już jakiś czas temu, nie zapomniany widok.Pozdrawiam serdecznie i życzę tylko pięknych, wiosennych dni

    OdpowiedzUsuń
  7. This was a really great read, appreciation for taking the time to put it together! Touched on some very good...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, poświęcony czas i ciepłe słowo.
Tomaszowa :)